BİRBİRİNDEN DEĞERLİ BİRÇOK HEMŞERİMİZİ HAKKA UĞURLADIK..

Mayıs ve Haziran Ay’ında Dilovası Belediye başkanı Hamza Şair’in Babası, Haziran Ayında ise Ardahan Bld. Bşk Faruk Demir’in babası basta olmak üzere birçok hemşerimiz hakkın rahmetine kavuştular..
Bu haber 2021-06-07 07:47:58 eklenmiş ve 8714 kez görüntülenmiştir.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ BİRÇOK HEMŞERİMİZİ

HAKKA UĞURLADIK..

KORONA İLLETİ

BİRÇOK HEMŞERİMİZİ

ARAMIZDA BİZDEN

ZAMANSIZ KOPARIRKEN,

BİRÇOK HEMŞERİMİZDE

TAKDİRİ İLAHİ

ARAMIZDAN AYRILDILAR,

MAYIS HAZİRAN AY’INDA

BİRÇOK HEMŞERİMİZİ HAKKA UĞURLADIK..


Mayıs ve Haziran Ay’ında Dilovası Belediye başkanı Hamza Şair’in Babası Celal Şair,

İçine girdiğimiz Haziran Ayında ise Ardahan Bld. Bşk Faruk  Demir’in babası

basta olmak üzere birçok hemşerimiz hakkın rahmetine kavuştular..

Binlerce insanın katılımlarıyla hemşerilerimiz son yolculuklarına uğurlandılar..



 

İŞ ADAMI ZAFER DELİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI..

 


Haziran ayının son haftasına girereken  bölgemizin tekstil-triko sektöründe  önde gelen iş adamlarından Zafer Deli Hakkın rahmetine kavuşan bir diğer hemşerimiz oldu.

90’lı yıllardan beri iş hayatı içinde olan deli Tekstil ve Triko alanında ülkemizin önde gelen firmalarını ortaya çıkaran isimlerdi.

Yüzlerce insana iş-ekmek verirlerken, yaptıkları ihracaaat ile de ülkemize önemli bir katma değer sunan insanlardı..

Vefat eden Zafer Deli, hayatta olan abisi  Ensar Deli bölgemizin birçok STK – Derneğine üye oldukları gibi hayırsever iş adamları kimlikleri ile de öne çıkan insanlar..

Xaskar’lı olan Deliler Hoç-Fed üyesi Xaskar Derneği aracılığı ile toplumsal alana, eğitime, gençliğe kısacası toplumsal alana katkıları ile de öne çıkan insanlar..

Bu hafta vefat eden Zafer Deli’nin cenazesi İstanbul çatalca ilçesinde kılının namazın ardından aynı bölgede defin edildi.

Cenazeye binlerce insan katılırken, cenaze törenine de iş-stk-siyaset, halktan yoğun bir katılım oldu. Deli ailesinin acısını paylaştılar, 10 binlerce insan Deli Ailesine taziyelerini sundular..


 HABERİN FOTOĞRAFLARI TIKLAYINIZ..


BAYRAM ŞİRİN ve OZCAN MAVZER TAZİYELERİ HAZİRAN BOYUNCA DEVAM ETDİ..  


Geçen ay vefat eden Özcan Mavzerle 2 hafta önce vefat eden bölgemizin önde gelen kanaat önderlerinden  Bayram Şirin için taziye bu ay boyunca devam etdi.  Mavzerin 52. Sinde iş-stk dünyasından yoğun katışlımla anma töreni yapılırken..

Bayram Şirin için ise taziyeler devam ediyor.  Dilovası Bld başkanı Hamza Şair de taziyeye katılanlar arasındaydı. Taziyeye gelenler en iyi şekilde karşılandıkları gibi, Şirin ailesinden vefat eden Bayram Şirinin kardeşi Selahttin Şirin ve rahmetli Bayram şirinin çocukları yemek ikramı başta olmak üzere taziyeye gelenlere en iyi şekilde hizmet sundular..


 HABERİN FOTOĞRAFLARI TIKLAYINIZ..

 

EFSANEVİ YARGICI SON YOLCULUĞUĞUNA UĞURLADIK..


 Serhat bölgesi efsanevi yargıcı Ali Rıza Arslan  onbinlerin taziye dilekleri ile son yolculuğuna uğurlandı.. Serhat bölgesi hukuk ve yargı dendiğinde, hukuk ve yargı tarihi dendiğinde akla gelen isimlerin başında Emekli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Rıza Arslan gelmektedir..

 

Arslan görev yaptığı 38 yıl boyunca aldığı tüm kararların hiçbiri bozulmadığı gibi üst mahkemelere giden kararlarının da hiçbiri bozulmadan uygalanan Turkiye de 2. bir benzeri olmayan bir hak-hukuk insanı. Ülkemizde 2. bir örneği olmayan bir adalet insanı..


Bölgemiz hukuk tarihinin, yargı tarihinin simge isimlerinden bir şahsiyetti.. Verdiği kararlarda vatandaş düşmanı, diktatör TC rejiminin kanunlarını değil, aklın vicdanın insanlığın kararlarını vererek halkın kitlelerinin gönlünde taht kurdu..

 

On binlerce hemşerimiz taziye mesajlarını ilettiler, yayınladılar..

 

Uzun süre Kars’ta görev yapan Örnek kişiliği ve adil yargı kararlarıyla yargı tarihinde adı efsaneleşen, Emekli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Rıza Arslan vefatı nedeniyle on binlerce hemşerimiz birebir, medya, sosyal medya da taziye mesajları yayınlarken binlerce hemşerimizde İzmitteki ikametgahına akın giderek taziye dileklerini ilettiler..

 

Cenazesi doğduğu ve aşık olduğu topraklara defn edilmek için,  İzmitteki ikametgahının önünden Ardahan’a uğurlandı.. (19-06-2021)


Emekli ağır ceza hakimi Ali Rıza Arslan Kimdir..


Ali Rıza Arslan, 1930 yılında Ardahan’da Osmanlı Döneminde Göle dahil 32 yerleşim biriminin bağlı olduğu  Sancakbeyliği olan Hocvanın QORA (Bayramoğlu)  köyünde doğdu.  İnsanların adını yazmada zorlandığı zamanlarda 60-70’li yıllarda Ankara Hukuk Fakultesini bitirdi.

İlk görevine Artvinde başladı.  Ardahan Göle ilçesinden Kars iline  atandı.

1980 ‘lı yıllarda Serhat bölgesi İl dentim kurulu başkanlığı,  seçim işleri denetim başkanlığı, hakim savacılar denetim kurulu başkanı gibi birçok görevi icra etdi..

Siyasal iktidarların, siyasetin gücünden korktuğu Arslan, Anap döneminde halkın üstündeki etkisinden korkulduğundan İzmite tayin edildi..

8 yıl süreyle 1987-1995 Kocaeli Adliyesi’nde 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini icra eden,  ardından emekliye ayrılan Ali Rıza Arslan babacan tavırlarıya, hukuka uygun kararlarıyla da, halk adamı olma vasıflarıyla Kocaeli'lerin gönlünde taht kurdu. Yaşamı bir hakimi aşan halk önderi, halkın adalet yargıcı efsanevi bir yargıç olarak ülkemiz hukuk tarihine adını yazdırdı.. Halkın gönlünde taht kuran, 91 yaşında vefat eden Arslan 4 çocuk babsıydı..


 

ŞİRİN ve KARA’DA HAKAN YÜRÜDÜLER..

 

 

Hemserilerimizden Erkan Kara’nın amcası ile Nazim Kara, Beykoz Yeni Mahallede ikamet eden Bayram Şirini de hakka uğurladık..

Bayram Şirin, Beykoz yeni Mahallenin Yeni mahalle olmasında 80-90 lardan beri önemli bir aktördü. Halkın mağdur edilmemesi anlamında mücadele eden insanların başında gelen bir şahsiyetti. TC rejminin vatandaşa vurmaya çalıştığı darbeler karşısında bulunduğu alanda Çelik bir kapı gibiydi. Toplumsal anlamda önemli bir aktör, örnek bir kişilik, aktivist ve mücadele insanıydı. Önemli bir kanaat önderi, devrimci ve demokrat tam anlamıyla bir mücadele insanıydı.

Celal Kara


Her iki hemşerimizede Allahtan Rahmet Yakınlarına başsağlığı diliyoruz..


 

Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

 

Mustafa Morkoç vefat etti.


Uzun zamandır kanser hastalığıyla mücadele eden Ardahan’ın önemli isimlerinden olan Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Mustafa Morkoç hayata  gözlerini yumdu.  Haziran ayının 2. Haftasında aramızdan ayrıldı..

Merkezi Kartalda bulunan ARDAHAN İL DERNEĞİ başta olmak üzere Stklar ve is dünyası başsağlığı dilediler..

İş Dünyamızın önde gelen simalarından Ali Rıza nasıroğluda Morkoçun vefatı dolayısıyla onbinlerce hemserimiz gibi bas sağlığı mesajı diledi..

Kıymetli Dostum Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar oda başkanı Mustafa Morkoc Rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Bu fani dünyadan Adam gibi Adam biri daha gitti,üzüntüm  tarifsiz Yüreğimi yaktın da gittin.Kardeşim Mekanın cennet olsun seni çok özleyeceğim

 

 

CEMİLE TÜYMEZ HAKKA YÜRÜYEN BİR DİĞER HEMŞERİMİZ..

 

İş-STK dünyamızın önde gelşen bireylerinden Öner Tüymezin annleri Haziranın 2. Haftasında hakka yürüyen bir diğer hemşerimiz oldu. Merhumeye Allahtan rahmet Tüymez ailesine başsağlığı diliyoruz..


Öner Tüymez Rahmeti Rahmana Kavusan  anneleri ile birlikte..

Cenazesi öğle namazına muteakiben Habibler  Mahlesi Cebeci Mezarlığına kaldırılarak  son yolculuğuna uğurlandı..

Cenazenin ardından Tüymez Ailesi GOP Karadeniz Mahallesindeki ikametgahlarında taziyeleri kabul ettiler..

 

CELAL ŞAİR'İ SON YOCULUĞUNA UĞURLADIK..


Dilovası Belediye başkanı Hamza Şair (SAĞDA) Babası Celal Şair ile birlikte..

19 Mayısta vefat eden Celal Şair’in  cenazesi 20 Mayıs Perşembe günü  Öğle namazına müteakip Merkez Camii'den kılınan cenaze namazının ardından, Tavşancıl Asri Mezarlığı’na defnedilmişti..

 

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve THM Sanatçısı Turgay Demir’in babası Bayram Demir İSE 3 Haziran Perşembe günü İstanbul Esenyurt’da vefat etmiş, Cuma günü Esenyurt Yeni Kent Ulu camii’nde kılınan  ikindi namazına müteakiben Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in babası Bayram Demir’in Cenazesi, 4 Haziran Cuma günü Örnek Mahallesi mezarlığında toprağa verildi..



 

Koronavirüs eğitim camiamızdan da önemli hemşerilerimizi aramızdan aldı..

 



Hemşehrimiz Dekan Alaattin Fırat Şentürk’ü de Korona illetinden kaybetmiştik..


Mayıs Ayına girereken Nisanın son günlerinde Doğuş Üniversitesi Öğrenci Dekanlığını yapan Fenerbahçe Üniversitesi Daire Başkanı Alaattin Fırat Şentürk’ün kaybı dostlarını, arkadaşlarını, sevenlerini, hemşeri camiamızı yasa boğdu..  İlimiz açısından eğitim camiasında en acılı ölümlerden birini yaşadık.

 

45 Yaşında Genç yaşta kaybettiğimiz, hemşehrimiz Dekan Alaattin Fırat Şentürk, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin kurucu başkanı, Ardahan Derneğinin Onursal Başkanı, Kura Nehrini Koruma Derneğinin genel başkanı,  Cevdet Şentürk’ün oğluydu.

 

AĞUSTOS AYINDA MURAT ŞİT KORONADAN VEFAT ETMİŞTİ..


Eğitim camiasında, Fırat Şentürk gibi  en acı kayıplarımızdan biri Sancaktepe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Murat Şit oldu. Göynük Eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi sonrasında İstanbul - Sancaktepe Şube müdürlüğüne atanan Murat Şit’i genç yaşta 45 yaşında kaybetmiştik..  Şit’in ölümü yakınlarını ve dostlarını ve hemşeri camiamız derinden üzdü. Şit Göynük başta olmak üzere  görev yaptığı her yerde eğitim camiası tarafından sevilen sayılan bir bürokrat , örnek bir insan olarak öne çıktı. Kendisine Allahtan gani-gani rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz..


 

İki bld. Başkanının babalarının vefatının yanı sıra bu aylarda birçok hemşerimiz hakka yürüdüler..

 


MALİ MÜŞAVİR ZİYAF DELİYİ KAYBETTİK..


İstanbul Esenyurtta ikamet eden Göleli Hemşerimiz Mali Müşavir Ziyaf Deli’yi de maalesef kaybettik. Ziyaf Deli’nin Cenazesi  Ardahan Göle Serinçayır Köyüne defnedilecektir. Kendisine Allahtan Rahmet kederli ailesine ve hemşeri camiamıza başsağlığı diliyoruz..


HEMŞERİMİZ KAHRAMAN HACIOĞLU ANKARADA HAKKA YÜRÜYEN BİR DİĞER HMEŞERİMİZ OLDU..


İş dünyamızın önde gelen temsilcilerinden iş insanları, Şerafettin hacıoğlu ile Kemal Hacıoğlunun babaları  Köprücük Xeskarköyünden Kahraman Hacıoğlu (Deli), Haziran ayının iik haftasında (2iHaziranda) hakka yürüyen bir diğer hemşerimiz oldu.  Ankara Sicanda İkamet eden Kahraman Hacıoğlunun naaşı aynı bölgede toprağa verildi..


Yine mayıs Ayının ilk Haftasında İstanbul Beykoz  Yeni Mahallede  İkamet eden Meta Gulperi (Gulperi Aktürk),  ile İstanbul Beykoz çavuşbaşında ikamet eden hemşerimiz Nusret Koç hakka yürüdüler.. 

 

MANGAL YÜREKLİ KADIN META GULPERİ..


Bu ülkenin en ağır yükünü en alttaki insanlar, varoşlardaki insanlar çekmektedir. Hile hurdayı bilmeyen, hırsızlık, nammusuzluğu bilmeyen, bu ülkenin en ağır yükünü taşıyan, yoksulluğu ve yoksunluğu en ağır şekilde yaşayan  insanlar İstanbul varoşlarında yaşayan insanlar. Hayatın bütün darbelerine karşı insanlıktan taviz vermeyen altın yürekli insanlarda bu insanalar..

90’lı yıllarda ülkemizin bütünüyle karanlık delhizlerde seyr ettiği zamanlarda, terör lejyonlrı ile terörist devletin hallaç pamuğu gibi vatandaşı ezdiği kırdığı yıllarda.. Bizler bu ceberrut putçu-diktatör soykırımcı rejme  karşı mücadele ederken.. Mete rejim açısından yasak kitaplar gibi, okuma yazma bilmediği içinde rejim bize zarar vermesin diye bazende ders kitaplarımızı bile bizden alıp saklardı, bizleri  korumaya çalışırdı.. Haksızlığa asla boyun eğmeyen bir insandı.  Kurd halkı bizanstan günümüze halk düşmanı tüm rejimler için Roma Reş tanımını kullanırlar.. Mete, TC rejmine roma reş derdi. Roma Reş le başımız belaya girmesin diye bazen ders kitaplarımızı bile bizden alıp saklar saklardı.. Korkusuz, tanıdığı herkesi korumaya ve kollamaya çalışan tanımlanmayacak derecede güzel bir insandı..  Allah gani gani rahmet eylesin..

 

Beykoz belediyesinden emekli olan Yasin Aktürk, Kemal Aktürk, Tuncer-Abdullah Aktürükün anneleri olan Gulperi Aktürkün vefatı nedeniyle binlerce hemşerimiz Aktürk ailesine taziyelerini sundular..

 

NUSRET KOÇ’U SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK..


Turizm Hizmet-Sektörünün, İş Dünyamızın  önde gelen temsilcilerinden İrfan KOÇ ve İsmail Koç’un yakın akrabaları olan İstanbul Beykoz çavuşbaşında ikamet eden Nusret Koç vefat etdi..


Koç, Çavuşbaşı Fatih mahallesi Merkez Camiinde kılınan ikindi namazının akabinde aynı bölgede defin edildi.


Cenazeye STK-İş dünyası başta olmak üzere yüzlerce hemşerimiz katıldı. Cenaze törenine katılanlar, defin işleminin ardından Çavuşbaşı Fatih mahallesi Merkez Camiinde, ve Koç’un ikametgahında Koç ailesine taziyelerini sundular..


HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

Kurtuluş Savaşının önde gelen büyük komutanlarından, miamrlarından  biri Rahmetli Komutan Kazım Karabekir. Karabekir’i TC rejminin sahte kurtarıcıları, ingiliz ajanları hayatı boyunca ablukaya aldılar, hapis hayatı yaşattılar.. Geçenlerde sahte ermeni davalrı ile ilgili kısa bir açıklama yapan kızı Timsal Karabekir.. Yüzyıllardır bu copğrafyada devlet , terör lejyonları nedeniyle halkın yaşadığı soykırımları, vahşeti analtırken.. Biz Ecdadımıza layık olmadık diye bir belirlemede bulunmuştu..

Bu ülkenin vatandaşları olarak bizlerde ecdadımıza layık olmak için hırsızlığın, yolsuzluğun, yoksulluğun olmadığı çetlerin, mafyaların, hırsız namussuzların devlet adı altında at oynatmadığı  ırk-dil-din-mezhep üstü gerçek bir  demokrasi, vatandaşın ülkesi bir ülke inşa ederek  Meta Gulperi gibi güzel insanlara layık olmasak milyonlarca insanımız varoşların yoksun şartlarında yaşamaya.. hastalık yoksullukla hayatlarını yaşamdan yaşamaya devam edecekler..

 

Timsal Karabekir Video Tıklayınız..

 

Doğu Medya ve Bölge STK’larımız adına yakın zamanda hakkın rahmetine kavuşan tüm hemşerilerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz..

ETİKETLER : Mayıs ve Haziran Ay’ında Dilovası Belediye başkanı Hamza Şair’in Babası Haziran Ayında ise Ardahan Bld. Bşk Faruk Demir’in babası basta olmak üzere birçok hemşerimiz hakkın rahmetine kavuştular..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Vefat-Taziye haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya