SİPKİ ve CELALİLERDEN BAYRAMLAŞMA TÖRENİ..

Bölgemizde potansiyel olarak milyonları kapsayan en büyük STK’larından Sipki-Der ile Celaliler-Der bayramlaşma törenleri düzenlediler..
Bu haber 2022-07-14 12:56:19 eklenmiş ve 14132 kez görüntülenmiştir.

 

SİPKİ ve CELALİLERDEN BAYRAMLAŞMA TÖRENİ..

 

Bölgemizde potansiyel olarak milyonları kapsayan en büyük STK’larından Sipki-Der ile Celaliler-Der bayramlaşma törenleri düzenlediler..

 

Temmuz Ayında kurulan Sipki Ailesi Kültür Derneği (Sipki-Der) Beylikdüzün’de ki  dernek merkezlerinde, 2021-22 yılında kurulan Celaliler-Der ise Sancaktepe’de ki merkezlerinde bayramlaşma töreni yaptılar..

 

Siki-Der merkezinde, bayramın 4. günü yapılan bayramlaşma törenine Sipki-Der başkanı Menderes Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulunurken, bayramlaşmaya yoğun bir katılım oldu.

 

Sohbet havasında geçen bayramlaşma töreninde kısa bir konuşma yapan başkan Menderes Öztürk, katılan herkese teşekkür etdi. Bütün İslam Aleminin, sizlerin, ve mensup olduğumuz Sipki ailemizin bayramını kutluyoruz, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz, Allah hepinizden razı olsun dediler..

Öztürk, ailemizin büyüklüğü göz önüne alındığında yurt içi, yurt dışı şubeleşme çalışmalarımız devam etmektedir. İzmir, Antalya, Adana, Mersin.. Birçok ilde dernek şubelerimizi açma çalışmaları hız kesmeden sürerken aynı zamanda Almanya başta olmak üzere yurt dışında da çalışmalarımız sürmektedir.

Bayramlaşma törenine katılan değerli hazirun ise örf-adet-kültür ve geleneklerimizi en iyi şekilde yaşmak ve yaşatmak için böylesine önemli üst çatılara ihtiyacımız vardı. Bu kurumu ortaya çıkaran, bizleri birbiriyle buluşturan başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz, çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyoruz dediler. Böylesi mübarek günlerde 1. Önceliğimiz ata dedelerimizden bize miras kaldığı gibi ihtiyac sahiplerini tebit etme ihtiyaclarını giderme.. Metropollerde de Bayramlaşmada en önemli geleneğimiz olan 7’den 7o’şe bir araya gelmeyi hedeflemeliyiz dediler..

 

BAYRAMLAŞMA FOTO GALERİ, TIKLAYINIZ..

 

 

AŞİRA CELALİ  BAYRAMLAŞMA MESAJI YAYINLAYRAK BAYRAMI KUTLADILAR..

 

Sipki’liler gibi milyonlara hitap eden Celaliler-Der Aşira Celali Derneği de Bayram süresi boyunca gerek dernek merkezlerinde gerekse sosyal medya üzerinden bayramlaşma etkinliklerini yaptılar..

Celaliler-Der Başkanı Mustafa Avcı Yayınladığı bayram Mesajında, bütün Celali Ailesine hayırlı Bayramlar diledi.

Avcı, Kıymetli akrabalarımız,kıymetli halkımız

Mübarek kurban bayramınızı en içten dileklerimizle kutlar, sağlıklı mutlu huzur ve barış içinde nice bayramlar diliyoruz. Her bayram olduğu gibi büyüklerimizi ziyaret edelim, çocuklarımızı sevindirelim. İhtiyaç sahiplerimizi gözetelim, kurbanın asli amacının, evlerine et giremeyen garibanları da doyurmak olduğunu unutmayalım. Yüce Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah.

Hayırlı bayramlar.                                                 

Celali Aşireti                                                    

Celaliler Der.                                                  

Yönetim kurulu adına                                        

Genel Başkan                                                   

Mustafa AVCI

 

Celaliler –Der üyelerin kendi ana dilleri ile faaliyetlerini yürütmesinin ana dili geliştirmenin derneklerin en önemli önceliklerinden biri olması gerektiğini belirterek ana dilimizi de hayatın her alanına taşımalıyız dediler.. Celali-der yazışmalarına ve faaliyetlerine bir örnek:

Merheba xizmên min ên delal

 Me civîna xwe ya rojeva heftane pêk anî.  Di demek nêzîk de em ê bi xebatên xwe yên nû û bi bandor raberî we bikin.  Pêdiviya civakê bi yekîtiyê heye.  Xebatên me yên navneteweyî yên li derve dewam dikin.  Weke xebatkarên daîmî yên yekîtî û yekitiya xwe em rêz û silavên xwe pêşkêşî we dikin.  Me keda tu kesî ne diziye û ne jî teqlîd kiriye, em ê her tim amade bin û her tim bi xwendina 5 salan xizmeta hemû malbata xwe bikin.  Xwedê yekîtiya me neşkîne, ez rêz û silav hêvî dikim

 Selamünaleyküm kıymetli akrabalarımız

Haftalık gündem toplantımızı gerçekleştirdik. Yakında yeni ve etkin çalışmalarımız ile sizlere sunulacaktır. Toplumun birliğe olan ihtiyacı çoktur. Uluslararası Yurtdışı çalışmalarımız devam ediyor. Birlik ve beraberliğimizin daimi çalışanları olarak sizlere saygı ve selamlarımızı sunuyoruz. Kimsenin emeğini çalmadık , taklit etmedik 5 senelik bir çalışma ile tüm ailemize hizmet için her zaman hazır ve daimi olacağız . Rabbim birlik beraberliğimizi bozmasın inşallah saygı ve selamlar

ETİKETLER : Bölgemizde potansiyel olarak milyonları kapsayan en büyük STK’larından Sipki-Der ile Celaliler-Der bayramlaşma törenleri düzenlediler..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-Dernekler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya