FESTİVALLERDE ARDAHANLILARIN BİRBİRİYLE BULUŞMASI ENGELLENDİ..

PANDEMİDEN SONRA DA FESTİVALLERDE ARDAHANLILARIN BİRBİRİYLE BULUŞMASI ENGELLENDİ..
Bu haber 2022-07-14 18:37:39 eklenmiş ve 8373 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHANDA FESTİVALLER ARAP SAÇINA DÖNÜŞTÜ, 3 FESTİVAL AYNI HAFTA AYNI GÜNLERE DENK GETİRİLDİ, ARDAHANLILARIN BİRBİRİYLE BULUŞMASI YİNE ENGELLENDİ....

 

Ardahan STK’ları gecmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda festivallere katılım ve katkıda sınıfta kaldılar.. Öncelikle Haziran-Temmuz Ayında yapılacak olan festivaller Ardahanı bir operasyon ve terör kenti ile anma manasına gelen yasaklarla sarsıldılar. Haziranın son haftası ile Temmuzun ilk haftası festivsaller açısından yasaklarla kapatıldı..

 

Temmuz Ayının 2. Haftasında ise Köprülü Beldesi, Bülbülan Yayla Festivali, Göle Kaşar Festivali aynı günlere 13-17 temmuz tarihlerine denk getirilerek Ardahanlıların festivallere katılımı çaktırılmadan engellendi..

 

Göleliler ayrı bir cumhuriyet, Ardahan Dernekler Federasyonu ayrı bir cumhuriyet.. Pandemiden 3-4 yıl aradan sonra Ardahanlıların aynı zamanda aynı yerde olmaları engellendi.. Hocvan Dernekler Federasyonu ise açılan davalar,  çeşitli ayak oyunları ile 7-8 yıldır bölgede tek bir etkinlik yapamadı..

 

Doğu Medya olarak 2021-22 yılında da festivalleri boşa çıkarma adına  yapılan-yapılacak olan operasyonları muhataplarına taşırken.. Muhataplarımızın vekilinden STK başkanına istisnalar dışında birçoğunun boş birer çuval olduklarını halkı bilgilendirme, örgütlenme, öteki olmadan kapsama bakımından çoğunun birer balon olduğunu yine gözlemledik..

 

Ne İstanbul Metropolünde, nede diğer metropollerde aylar önce yapılması gereken çalışmalar yapılmadı. STK alanı ne yapacağını bilmeyen, öngörüsü olmayan başkan ve yönetimler elinde oyuncağa dönüşürken.. 2022 yılı Ardahanın bir operasyon ve terör kenti katagorisine konulması, birçok festivalide aynı gün ve saatlere denk getirerek Ardahanlıların birbiriyle buluşması engellenirken..

 

Kriptolar, halkı, stkları pazarlamada nemalanalar tüm şiddetleri ile sahada ve sahnede en büyük Ardahanlılar olarak bizimle dalga geçmeye tillili çekmeye devam edecekler.. Ama Ardahanlılar politiktir. Oyun kurucu kriptoların, ötekileştiricilerin hepsinin notunu verip ötekinin olmadığı gerçek STK yapılanmasını sadece Ardahan’da değil  ülke geneline örnek olacak şekilde inşa etmede daha büyük atılımları giderek büyüyecek.. STK’ların önünü tıkayanların, toplumun bölgeye yönelişine darbe vuran kriptoları safdışı edeceklerdir..

Doğu Medya-Editör..

 

Köprülü Beldesi Festivali Haberi

Erkan Sarıkaya-Siyasal Yaşam

 STK’ları Ardahan Köprülü Beldesi 11’inci düzenlenen Uluslararası Canibeg Yayla Şenliği 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü büyük bir coşku ile başladı. İki gün sürecek etkinliğe yoğun katılım oldu.

 

Ardahan Köprülü Beldesi Canibeg Yayla Şöleni etkinliğine AK Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr Orhan Atalay, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Göle Kaymakamı Haluk Koç, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ardahan İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Çerkez, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, Ardahan Kültürevi Başkanı Efrail Çiftçi, Ankara Göle Dernek Başkanı Hüseyin Kızılateş protokol üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlikte, Köprülü Belde Belediye Başkanı Yücel Akkoç, Köprülü Beldesi Dernek Başkanı Erol Özkurt, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Vali Hüseyin Öner, günün önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

 

Ardahan Valisi Hüseyin Öner yaptığı açıklamada şöyle;

 

“Bizim şehrimiz hepimizin bildiği gibi Anadolumuzun büyük şehirlere en çok göç vermiş illerinden biri. Dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz memleketlerini unutmamışlar, buraya karşı heyecan duyuyorlar, buraya olan özlem ve sevgilerini her fırsatta belli ediyorlar. Kurdukları derneklerle, vakıflarla şehirlerini yaşıyorlar, yaşatıyorlar. Dışarıdaki, şehrimiz dışında yaşadıkları yerlerde yaptıkları etkinliklerle kültürlerini yaşatmanın gayreti içindeler. Bugün burada kutladığımız yayla şenliğide şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Ben bu şenliğin ve ilimizde yapılacak olan diğer şenlik ve festivallerin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, sevgi ve saygının pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

 

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay yaptığı açıklama şöyle:

 

“Bu şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu güzel ortamda bizi buluşturan bu şenliğimizin hayırlı olmasını diliyor, uzun yıllar devam etmesi yönünde elimizden gelen bütün destekleri sunacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi. Daha sonra protokol ve vatandaşlar birlikte yöresel müzikler eşliğinde halay çektiler.

 

2 gün sürecek Köprülü Beldesi Canibeg Yayla Şöleninde yöresel sanatçılar Ömer Amed, Dengbej Havin ve Gühan Yıldız sahne aldı.

ETİKETLER : PANDEMİDEN SONRA DA FESTİVALLERDE ARDAHANLILARIN BİRBİRİYLE BULUŞMASI ENGELLENDİ..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-Dernekler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya