AR-DER YENİ BİNANIN AÇILIŞINA HAZIRLANIYOR..

İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (AR-DER) Yeni Binanın Açılışına Hazırlanıyor..
Bu haber 2022-09-15 19:39:02 eklenmiş ve 549 kez görüntülenmiştir.

 

AR-DER YENİ BİNANIN  AÇILIŞINA HAZIRLANIYOR..

 

İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  (AR-DER) Yeni Binanın Açılışına Hazırlanıyor..

 

  

Geçen yıl  2021 Eylül Ay’ında yaptığı genel kurullla yeni yönetimini seçen Merkezi Beykozda bulunan İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  (AR-DER) Beykoz Soğuksu Merkezde dernek için kiralanan binada  tadilata başladı. .

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Bir yıl içinde birçok ilke imza atan Ar-Der, dönüşümlü başkanlık sistemi ile de dernekçilik alanında adeta bir devrime imza atdı.. Özverili çalışan yönetici arakadaşlara yönetim kurulu kararı ile başkanlık dahil olmak üzere icranın yılda bir yenilenmesi.. Dernekçilik alanında mükemmel bir ivmenin yakalanmasını da beraberinde getirdi..  Kongrede başkanlığa seçilen Demet Karakayacı ne kadar çürük elma varsa ayıklayarak Beykoz Ardahanlılar açısından kangrene dönüşen bir sorunu bir yıl gibi kısa bir sürede hal ederek sadece Beykozda değil İstanbul genelinde Ardahanlıların gönlünde taht kurdu.. Dört-dörtlük işleyen, birbirleriyle uyumlu çalışan birteeysel kaygı ve çıkarlarla değil, toplumsal kaygı ve ahlakı, samimiyeti esas alan harika bir yönetimin oluşmasında büyük bir hizmet ortaya koydu..

 

Karakayacıdan bayrağı devr alan başkan Vural Çelik ise profesyonel yöneticilere taş çıkartan cinsten bir –iki ayda onlarca etkinliğe imza atdı. Çelik ve Yönetimi 1-2 ay gibi kısa bir sürede.. Beykoz Siyasi Parti –STK  esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi.  Soğuksu merkezde dernek için 3-4 katlı bir bina kiraldı. Bir işçi-bir usta gibi işi-gücü bırakarak dernek binasının biran önce hizmete  girmesi için hergün canla-başla çalışmaya başladı..  

 

Dernek binası bu ay içinde tadilatın ardından hizmet içişn hazır hale getirilirken.. Ekim ayının talarında ise Ar-Der resmi açılışını yapacak..

 

Ar-Der bir taraftan bu çalışmalara imza atarken.. Diğer yandan bu yıl 15-20 öğrenciye  burs verecek. Durumu olmayan öğrenr tesbit edilerek kırtasiye yardımında bulunulacak..

 

Çelik, Beykozda  70 bine yaklaşan nüfusları ile yerel yönetimler başta olmak üzere her alanda belirleyici bir güç olan Ardahanlıların STK alanında örnek bir şekilde örgütlenmeye geçmeleri aynı zamanda İstanbul geneli tüm Ardahanlılar için ön açıcı bir gelişmedir. Ardahan dernekçiliğinin bu özverili gelişmesi sayesinde İstanbul başta olmak üzere 2019 yerel seçimlerinde birçok hemşerimiz bld. Başkanlıklarına seçildiler.. Biz STK alanında serhat nüfusunu etkiledik, serhat nüfusu ise ülke nüfusunu etkilemeye başladı..

 

Çelik, derneğimize ve dernekçiliğe yaptığı katkılarından dolayı öncelikle kendi yönetimime, ardından Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Çerkeze de teşekkür ediyoruz dediler..

 

Çelik, ülkemizde STK olayı hızla rayına otururken bunun öncülüğünü Ardahanlılar yapmaktadır.. Biz yönetim olarak bu politik ve örgütlü kitleye layık olmak  için ne yapsak azdır dediler..

 

Özetle Çelik ve yönetiminin herhangi kişisel bir çıkar ve kaygı  olmadan samimi ve özverili çalışmaları.. Beykoz Ardahanlılar Derneğinin kısa bir zamanda örnek bir dernek olarak öne çıkmasını toparlanmasını da beraberinde getirdi..

 

Ekim Ayının ortalarında Beykoz Ardahanlılar İstanbul Ardahanlıları Beykozda ağırlayacak, görkemli bir açılışa hep birlikte imza atacağız..

ETİKETLER : İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (AR-DER) Yeni Binanın Açılışına Hazırlanıyor..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya