Sıxırpet Beberegliler Sultangazi Kent Ormanlarında Harika Bir Piknik Şölenine İmza Attılar.

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Sığırpet-Bebereg Kültür ve Dayanışma Derneği Sultangazi Belediyesine ait kent ormanları piknik alanında harika bir piknik şölenine imza attıllar.
Bu haber 2022-09-19 07:33:31 eklenmiş ve 566 kez görüntülenmiştir.

Sıxırpet Beberegliler Sultangazi Kent Ormanlarında Harika Bir Piknik  Şölenine İmza Attılar.

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Sığırpet-Bebereg Kültür ve Dayanışma Derneği Sultangazi Belediyesine ait kent ormanları piknik alanında harika bir piknik şölenine imza attıllar. Piknikte derneğin üyelerinin yanı sıra Ardahanlılardan,  Kars- Ardahan STK’larından,  Ağrı Dernekler Federasyonuna kadar yoğun bir katılım oldu..

 

 

 DOĞU MEDYA TV FARKIYLA HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

 

S-BEBEREG PİKNİK FOTO GALERİ

 

 

2006 yılında Ümraniye Ağrılar Derneği,  Gaziosmanpaşa Ağrılılar Derneği, Sultanbeyli Ağrılılar Derneği, Kocataş Köy Derneği ve Sancaktepe Ağrılılar Derneği’nin bir araya gelmesiyle kurulan ve bünyesinde İstanbul’da faaliyet gösteren 55  derneğinn yere aldığı,  İstanbul Ağrı Dernekler Federasyonu başkanı Mehmet Nuri Şimşek ve yönetiminin yer aldığı etkinliğe Panig Dernek Başkanı Cengiz Demir de yönetimi ile katılırken..

 

Xeskar gibi federasyona üye birçok dernekten, serhat bölgesi derneklerinden de YK üyeleri katıldılar..  Hoc-Fed Başkan ve yönetimi ise fedrasyona üye H.Hasköy Derneğinde yaşanan Menfur olay nedeniyle katılmadıkları gibi.. Federasyona üye birçok dernek başkanı da bu menfur olaydan dolayı katılmadılar..

 

 (Vefat Haberi-Haberleri  Tıklayınız..)

 

Ülke genelinde yapılan kpss yerleştirme sınavı nedeniylede birçok veli de sınavdan dolayı katılamadı..

Bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen Sıxırpet- Bebereg Pikniğinde Sultangazi Kent ormanı piknik alanına gelenlerle doldu taştı..Arbalar park etmede zorlandılar..

 

Piknike Xeskarlıların Mame Gur Oyunu Damga Vurdu:

 

Piknikte mangal ve müzik ziyafeti adeta birbiri ile yarışırken..  Serhad Kurdistanına özgü bir oyun olan, ve orijini Hocvan Xeskar Köyü olan,  yüzyıllardır oynanan  Mame Gur oyununu harika oynadılar.. Okestra bu oyunun orijinal müziğini çalamdığından şemame müziği ile oynadılar.. 

 

ETİKETLER : Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Sığırpet-Bebereg Kültür ve Dayanışma Derneği Sultangazi Belediyesine ait kent ormanları piknik alanında harika bir piknik şölenine imza attıllar.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya