HOC-FED’DE AZMİN ZAFERİ, ÖZTÜRK GENEL BAŞKAN..

Hoc-Fed 6 ve 7 kongrelerinde az farklarla başkan adaylıklarını kaçıran Ayhan Öztürk, 3. kez girdiği başkanlık yarışında ipi göğüsleyerek Hoc-Fed 8 Olağan Genel kurulunda Hocvan Dernekler Federasyonu genel başkanlığına seçildi..
Bu haber 2023-03-27 11:55:20 eklenmiş ve 410 kez görüntülenmiştir.

 

HOC-FED’DE AZMİN ZAFERİ, ÖZTÜRK GENEL BAŞKAN..

 

Hoc-Fed 6 ve 7 kongrelerinde az farklarla başkan adaylıklarını kaçıran Ayhan Öztürk, 3. kez girdiği başkanlık yarışında ipi göğüsleyerek Hoc-Fed 8 Olağan Genel kurulunda Hocvan Dernekler Federasyonu genel başkanlığına seçildi..

 

Geçmiş kongrelerde de başkanlığı kıl payı kaçıran Öztürk, delegenin iradesinin kendisi ve oluşturacağı yönetimle birlikte olduğunu  gördüğünden geri adım atmadı.. Ve deyim yerindeyse azmin zaferi kazandı..

 Gecmiş kongrelerde az farklarla kayb etmesinin nedeni ise genç ve tecrübesiz olması.

Serhat bölgesi STK yapılanmasının strateji Yayını olan Doğu Medya olarak 8. Olağan Genel Kurulda Öztürk’ün en az 40-50 farkla başkanlık ipini göğüsleyeceğini öngörmemize rağmen seçimin 1 hafta ertelenmesi diğer başkan adayımız Deniz Ömeroğlu’na yaradı, neredeyse başabaş geçen bir seçim yarışı ortaya kondu..

 

Genel Kurulda Öztürk’ün listesi 84 oy alırken, diğer başkan adayı Deniz Ömeroğlu’da 69 oy aldı. Oy oranlarına bakıp kongreyi tahlil edersek Hocvan Delegasyonu başkan adaylarına ipi birlikte göğüsleyin mesajını net verdi..

 

Öztürk 13-15 oy farkıyla başkanlık ipini göğüslerken.. İlk defa 200’e yakın delegesi olan Hoc-Fed’in, Hocvan delegasyonunun ve Hocvanlıların bu kadar yoğun katıldığı bir kongreye de tanık olduk, şahitlik etdik.

 

Burada ortaya çıkan önemli bir gerçekte Öztürk nasıl az farklarla geçmiş kongreleri kaybettiyse aynı şekilde Deniz Ömeroğlu bu misyonu aldı.. rdeyse başa baş bir seçim yarışı ortaya kondu.. Ömeroğlu ki özellikle deprem felaketinde Mezopotamya’da ortaya koyduğu efor, Hoc-fed ve STK’lardaki başarılı kişiliğini. Halkın delegenin verdiği bu desteğin hakkını iyi verirse.. Sonraki kongrelerde rakip tanımaz açık ara başkanlık ipini göğüsler.. Ama kayb ettim diye kaybolursa.. STK alanındaki örnek-öncü kişiliği biter.. Bir başka ifadse ile Öztürk’ün ortaya koyduğu azmi sergilerse.. STK alanında aşamayacağı engel yok..

 

Hocvanlılar dışında birçok STK başkan ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, Esenyurt Bld. Bşk Yrd. Ve Meclis üyelerinden de yoğun bir katılım oldu.

 

Öztürk’ün başkanlık yarışında başarılı çıkmasının ana nedeni.. Artık belli dar bir grup yada gruplaşma değil, ben değil biz dönemini başlatması.. Sadece yönetim bazlı değil, tüm Hocvan’ın katılım ve katkı sağladığı yeni bir yönetim anlayışıyla delegasyon ve halkla birlikte çalışma yapacağım diye ortaya çıkması oldu ki zaten Hocvan gibi politik bir kitleden dar gruplaşmaya giden asla başarılı olamaz.. 

 

Kongreyi İstanbul gibi büyük bir metropol başta olmak üzere kırımızı-beyaz et dağıtımı, gıda, inşaat, turizm-hizmet sektörlerinde iş dünyamızın önde gelen aktörlerinden olan İş Adamı Volkan Kaya’da adeta bir gözlemci olarak baştan sona izlemesi dikkatimizi çeken bir diğer nokta oldu..

 

HOC-FED KONGRE FOTO GALERİ -1

 

HOC-FED KONGRE FOTO GALERİ -2

 

 

 

 

Kongreden sonra Ömeroğlu aynı azim ve şevkle halka hizmet ve STK alanında koşacağını belirtirken, Öztürk ise sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla herkese teşekkür etdi..

 

 

#TEŞEKKÜR

Sevgili Hoçvan Halkı ve Değerli Delegeler,

Demokratik bir sivil örgütlenme olan Hoçvan Dernekler Federesyonu Hoç-Fed'imizin 8. olağan kurulunda sandığa giden Hoçvanlıların iradesiyle bir kez daha demokrasi kazanmış, Hoçvan halkı demokrasi sınavından geniş ölçekte ülkeye, özelde ise sivil toplumlara örnek teşkil edecek bir şekilde hakkıyla geçmiştir.

Sevgili Hoçvanlılar sizi hiç bir zaman hüsrana uğratmayacağız. Federasyonumuzu bölgenin aidiyetine ve Hoçvanlıların iradesine uygun olacak şekilde, bugün verdiğimiz sözleri aklımızda tutarak büyük bir azim ve gayret ile yöneteceğiz.

Teveccüh göstererek bizlere emanet ettğiniz bu göreve layık olacağız. Yönetimimiz süresince bizlere oy veren ya da vermeyen hemşehrilerimiz arasında herhangi bir ayrım yapmayacağımız konusunda sizleri temin ederiz.

Genelde tüm Hoçvan halkına, özelde siz değerli delegelerimize destekleriniz için teşekkür ederim.

Sevgi ve Saygılarımla,

          Ayhan ÖZTÜRK

Hoçvan Dernekleri Federesyonu

            Genel Başkanı

 

Not : Kongre yeni yönetim, devir teslim törenleri ilerleyen zamanda Doğu Medyada yer alacak.. 

ETİKETLER : Hoc-Fed 6 ve 7 kongrelerinde az farklarla başkan adaylıklarını kaçıran Ayhan Öztürk 3. kez girdiği başkanlık yarışında ipi göğüsleyerek Hoc-Fed 8 Olağan Genel kurulunda Hocvan Dernekler Federasyonu genel başkanlığına seçildi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya