SERHAT BÖLGESİ ARİF AĞANIN TORUNUNUN DÜĞÜNÜNE BULUŞTU..

SERHAT BÖLGESİ ARİF AĞANIN TORUNUNUN DÜĞÜNÜNE BULUŞTU..
Bu haber 2023-10-30 15:47:46 eklenmiş ve 669 kez görüntülenmiştir.

SERHAT  BÖLGESİ  ARİF AĞANIN TORUNUNUN DÜĞÜNÜNE BULUŞTU..

 

Serhat STK Lobisi Arif Ağanın (X-1) torunlarından Murat Aktürkün  Oğlunun düğün töreninde buluştu..

 

Bölge İş-STK dünyamızın önde gelen aktörlerinden Hocvan Dernekler Federasyonu Bşk. Yrd., Yönetim Kurulu Üyesi, İş-STK dünyamızın önde gelen aktörlerinden  Murat Aktürkün oğlu Yusuf Aktürk’ün Hayatını Gülcemal Mert’le birleştirdikleri düğün töreni 29-10 -2023 Pazar günü Esenyurt Bld. Nikah Sarayında icra edildi.

 

DÜĞÜN FOTO GALERİ..

 

Devasa düğün salonu doldu taştı. İstanbul Avrupa Yakası Serhat STK lobisinin ana çekirdeğini oluşturan bütün büyük STK’lar ve Temsilcileri  Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) genel Başkanı Ayhan Öztürk ve yönetimi, Hoc-Fed üyesi dernek başkan ve yönetimleri,  Sipki-Der genel başkanı Menderes Öztürk, Serhat STK lobi koordinatörü, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel başkanı, Doğu medya Genel  Yayın Yönetmeni, Yusuf Yasin Yasin Sit, Tümkiad Bşk Yrd. Burhan Osmanoğlu, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Güner Kökat, Ardahan Kültür Evi Müdürü Güven Avşar ve YK üyeleri, Serhat Sivil Toplum lobi bileşenleri Esenyurt Belediyesi Esnaf ve Temizlik işleri koordinatörleri Harun Yıldırım, Ercan Öztürk..

 

MURKA DERNEĞİ DÜĞÜNDE DE FARKINI ORTAYA KOYDU..

 

Hoc-Fed Üyesi Murka Derneği gerek İstanbul metroplunde gerekse bölgede yaptığı icraat ve etkinlikleri ile STK alanında yaptığı etkinliklerle öne çıkan örnek derneklerimizden biri. İstanbul Sefaköyde bulunan devasa  dernek  merkezlerinin yanı sıra bölgede de çok amaçlı kültür merkezi  inşa eden bir STK’nın sahip olması gereken altyapıya sahip bir dernek.

 

Dernek geçen ay  geleneksel hale getirdikleri piknik şolenlerini Beykoz’da  yapmışlardı. Beykoz Kaymak Dondurunda başarılı bir piknik şöleni ile üyelerini birbiriyle buluşturmuşlardı.

 

Başkan Fikret Aktürk ve YK üyeleri düğün töreninde arı gibi çalıştılar. Katılımcıları en güzel şekilde ağırlamak içi ne gerekiyorsa fazlasıyla yaptılar..

Piknik şölenine Hoc-Fed Başkanı Ayhan öztürk YK üyeleri  ve bağlı dernekler, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Yasin Sit, Derneğin YK üyesi sanatçı Kurbani Sural, Memet Kılıç ta piknik şölenine katılrak sahne almışlardı..

 

 

MURKA DERNEĞİ PİKNİK FOTO GALERİ..

 

Koma Amed grubunun sahne aldığı Aktürklerin düğününde onlarca STK ve STK temsilcisinin yanı sıra İş-STK-Siyaset dünyasından da yoğun bir katılım oldu. Devasa salon doldu taştı.

 

Düğün başlamadan önce Esenyurt Bld. Bşk Yrd ve Şahitlerle birlikte nikah töreni kıyıldı. Koma Amed’in müziği eşliğinde 7’den 70’şe herkes halaya dururken..

 

Düğün Hem-Hoç-Fed’in hemde genç yöneticilerinden Torıne Arife Hedo (Hocvan Beglerinden Arif Ağa ) torunu Murat Aktürkün ata –dede mirasına nasıl sahip çıktığını birbirine akraba olan 21 Hocvan köyünü bir çatı altında nasıl tutuğunun da ispatı oldu..

 

DİPNOT X-1 

ARİFE HEDO –ARİF AĞA KİMDİR.

 

Hocvan Beylerinden Murat Aktürk’ün dedesi olan Arifê Hedo kişiliği gerçek bir Kurd kimliği ve kişiliğidir.. Türk-Ermeni, Rum-Rus, Terekeme.. serhat bölgesinde dara giren herkese yarımcı olan, darda olanın yanında çare bulduğu, kişiliğinde-kimliğinde  ırk-ırkçılığı yerlebir eden,  gözü kara yiğit zeki büyük bir stratejik akla ve kişiliğe sahip, insani hasletleri üst boyutta Kurd Kültürünün cihanşümul –evrensel bütün donelerini, üstünlüğünü ve büyüklüğünü bünyesinde taşıyan ender bir Kurd beyidir.. Kurd kültürünün ana hasleti olan insanlık tarihi boyunca barbarlara, devletlere, soykırımcılara karşı dara-zora giren insanları halkları korumuş, devletlerin arkasına gizlenen katillere-suçlulara  diz çöktüren, zülme uğrayan insanlara kol kanat geren üstün kişiliği ve zekası ile öne çıkmıştır, devletleri kullanan büyük katilleri deşifre eden, zalime boyun eğmeyen zalimlerin kellesini alan- aldıran kişiliği ile adını altın harflerle tarihe yazdırmış büyük bir Kurd komutandır, bir önderdir, bir kurd beyidir..

 

ETİKETLER : SERHAT BÖLGESİ ARİF AĞANIN TORUNUNUN DÜĞÜNÜNE BULUŞTU..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Düğün-Dernek haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya