MALA HACİ BABADAN GERARA DEW ETKİNLİĞİ..

Kellikli Mala Haci Baba, Karakoç Ailesi binlerce yıllık kültürümüzü Grara Dev etkinliği ile bugünlere taşıdılar..
Bu haber 2023-11-24 05:40:47 eklenmiş ve 729 kez görüntülenmiştir.

MALA HACİ BABADAN GERARA DEW  ETKİNLİĞİ..

 

Kellikli Mala Haci Baba, Karakoç Ailesi binlerce yıllık kültürümüzü Grara Dev etkinliği ile bugünlere taşıdılar..

 

Mala Haci Baba Gerar Dew Etkinliği ile geleneksel hale getirilen Grara Dew Etkinliğinin 3. Sü Bu Pazar günü Esenyurt’ta Deniz Düğün Salonunda yapıldı..

 

Yüzyıllardır Kurdlerin ana yiyecek içecek Kulturunu oluşturan Greara Dew, Xaşil, Zurbiye (Yeşil Peynir), kate bişi, mafiş, bulgur pilavlı kaz yemeği.. gibi birbirinden güzel yemekleri ve gelenekleri derneklerimiz yaşattıkları gibi..

 

GRARA DEW VİDEO..

 

Ardahan Kellik köyümüzden Karakoç Aileside aynı geleneği geleneksel hale getirerek devam ettiriyor. Bu yıl 3. Yaptıkları Grara Dew etkinliği ile bu güzel kültürümüz bir kez daha yaşattılar..

 

Etkinlikte Aile adına açıklamayı Derviş Karakoç yaparken, etkinlik kültürümüze uygun bir şekilde gelmiş geçmiş tüm ölülerin ruhlarına kurani kerim duaların ve yemek dualrının okunması ile devam etdi.

 

Etkinlikte aile bireyleri anılarını anlattı. İlahiler ve türküler okundu. Etkinliğe katılan aydın, şair, yurtsever iş adamı kimliği ile öne çıkan Sural Reklamcılığın kurucusu Mehmet Sural, bir dönem Kellik Derneği başkanlığını yapan, dönem-dönem Esenyurt Ak Parti ilçe yönetiminde çeşitli kademelerde görev alan  Alican Gökçe  de etkinliğin anlam ve önemine dair konuşma yaptılar. Mehmet Suralın Kurdi okuduğu Hocvan-Kellik şiiri harikaydı. Kültürümüzün  yerel, ulusal, küresel yayılması için adeta 24 saat koşan STK Aktörlerinden, Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit’de etkinliğe katılarak bu güzel etkinliği her yıl olduğu gibi bu yılda kamu oyuna taşıdılar..

 

Etkinliğe katılan aile bireyleri, davetliler ve misafirler tek kelime ile etkinliği harika buldular. Derviş Karakoç başta olmak üzere etkinliği düzenleyen Mala Haci Aile bireylerine bu güzel etkinlikten dolayı, kültürümüzü yaşayıp-yaşattıklarından dolayı, bu güzel kültürümüzü genç nesillere taşıdıklarından dolayı hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dediler..

 

GRARA DEV 2023 FOTO GALERİ..

 

 

Bu yılki etkinliğe davetliler ve beklenen üzerinde izdihama varan bir katılım oldu. Aile bireyleri gençler katılımcılara ve davetlilerler hizmette birbirleriyle yarıştılar. Bölgemizin tat ve lezzetleri olan bişi-mafiş, çecil peynir, bölgeye özgü içecekler, lavaş, grara dev, bulgur  pilavlı kaz eti ikram edildi. 

 

ETKİNLİK ÖNCESİ YAPILAN ON HABER..

 

MALA HACİ BABADAN GERARA DEW ETKİNLİĞİ..

 

Mala Haci Baba Gerar Dew Etkinliği ile geleneksel hale getirilen Etkinliğinin 3. Sü Bu Pazar günü Esenyurt’ta yapılacak..

 

Yüzyıllardır Kurdlerin ana yiyecek içecek Kulturunu oluşturan Greara Dew, Xaşil, Zurbiye (Yeşil Peynir), kate bişi, mafiş.. gibi birbirinden güzel yemekleri ve gelenekleri derneklerimiz yaşattıkları gibi..

 

Ardahan Kellik köyümüzden Karakoç Aileside aynı geleneği geleneksel hale getşirerek devam ettiriyor.. 

 

 

Ardahan Gellik Köyünden Mala Haci Baba Ailesi geleneksel hale getirdikleri aile buluşmasının 3. Sünü gerçekleştirmek için Esenyurt’ta Deniz Düğün salonunda birbirleriyle buluşacaklar..

 

Bu yıl 3.sünü icra edecekleri bu güzel geleneği 26 Kasım Pazar günü saat 19 da deniz düğün sarayında gerçekleştirecekler..

 

Karakoç Ailesi Adına Sosyal Medyada payalşımda bulunan Derviş Karakoç, aile olarak bu yıl Mala Haci Baba Grara Dew etkinliğimizin 3.sünü icra 26 Kasım Pazar günü saat 19 da Deniz Düğün sarayında icra edeceğiz, bu güzel kültürümüzü, adetlerimizi genç nesillere taşıyacağız dediler..

 

Geçen Yıl Yapılan bu güzel etkinliği tüm detaylarını görmek için Mala Haci Baba Gerara Dew Etkinliği 2022 Haber ve Videosu Allattaki Linklere Tıklayrak Görebilirsiniz..

 

https://www.dogukultur.com//haber/19962/mala-haci-baba-buyukluk-ve-guzellik-nedir-dersi-verdiler.html

 

 

Mala haci Baba Greara Dew etkinliği 2022 video:

https://www.youtube.com/watch?v=Fc4HycDjT4U

 

Kellikli Mala Haci Baba, Karakoç Ailesi binlerce yıllık kültürümüzü Grara Dev etkinliği ile bugünlere taşıdılar..

 

 

 

 

ETİKETLER : Mala Haci Baba Gerar Dew Etkinliği ile geleneksel hale getirilen Etkinliğinin 3. Sü Bu Pazar günü Esenyurt’ta yapıldı..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya