HAKİM ALİRIZA ARSLAN’IN EŞİ DE HAKKA YÜRÜDÜ..

HAKİM ALİRIZA ARSLAN’IN EŞİ DE HAKKA YÜRÜDÜ..
Bu haber 2023-12-26 16:10:36 eklenmiş ve 138 kez görüntülenmiştir.

 

HAKİM ALİRIZA ARSLAN’IN EŞİ DE HAKKA YÜRÜDÜ..

 

Merhum emekli ağır ceza hâkimi Ali Rıza Arslan’ın eşi Dilber Arslan ikamet ettiği İzmit’te hakka yürüdü. 2021 yılında vefat eden ağır ceza hâkimi Ali Rıza Arslanın vefatının üzerinden üç yıl geçmeden bugünde eşi hakka yürüdü. 

 

Merhume Dilber Arslan’ın İzmit Döngel Merkez Camiinde (Karşıyaka Merkez Camiinde) bugün (26-12-2023 Salı günü) kılınan öğle namazını müteakip Döngel kabristanlığında defin edildi.. 

 

Ülkemizde hukuk dendiğinde, akla ilk gelen isimlerin başında Serhat bölgesi efsanevi yargıcı Ali Rıza Arslan gelmektedir.

 

Arslan görev yaptığı 38 yıl boyunca ülkemiz beklide dünya tarihinde benzeri olmayan bir hak-hukuk başarısına imza atmıştır. Üst mahkemelere giden hicbir kararı bozulmadan döndüğü gibi aldığı tüm kararların hiçbiri bozulmadığı gibi üst mahkemelere giden kararlarının da hiçbiri bozulmadan aynı şekilde uygulanan Turkiye de 2. bir benzeri olmayan bir hak-hukuk insanı. Ülkemizde 2. bir örneği olmayan bir adalet insanı..

 

 İşte bu güzel insan bu hak adalet insanı 2021 yılında ikamet ettiği İzmit’te vefat etmişti, onbinlerin katılımı ve taziye dilekleri ile son yolculuğuna uğurlanmıştı.

 

EFSANEVİ YARGICI SON YOLCULUĞUĞUNA UĞURLADIK..

 

2023 yılının son ayından 2024 girerken bu sefer eşi Dilber Arslan hakka yürüdü. Allah her ikisinin de makamlarını ali eylesin, cennetiyle şereflendirsin..

 

Merhume Dilber Arslan’ın İzmit Döngel Merkez Camiinde (Karşıyaka Merkez Camiinde) bugün (26-12-2023 Salı günü) kılınan öğle namazını müteakip Döngel kabristanlığında defin edildi..

 

ADALET BAŞIN SAĞOLSUNHABERLERİ İLE MANŞETLERE TAŞINMIŞTI..

 

Görev yaptığı süre zarfında hiçbir ayrım gözetmeden hukuk ilkeleri çerçevesinde aldığı kararlarla her zaman parmakla gösterilen Ardahanlı emekli Ağır Ceza Reisi Ali Rıza Arslan, 2021 Yılında İzmitte hakkın rahmetine kavuşmuştu. Yerel ulsal basın Adalet başın sağolsun diye ilk sıradan haberi vermişlerdi.

 

Alınan bilgilere göre, Hoçvan Bayramoğlu (Kora) köyünden olan Hakim ali rıza arslan 92 yaşında ve 4 çocuk babasıydı. En son görev yaptığı ve emekli olduğu Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te bir süredir hastanede tedavi gören Arslan, beynindeki kan pıhtılaşması sonucu hayatını kaybetti.  Ağır ceza reisi Ali Rıza Arslan’ın naaaşı yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Bayramoğlu köyündeki aile mezarlığına defnedilecek.

 

Adalet terazisinden şaşmayan hukukçu kimliği  ve toplumdaki saygıdeğer konumuyla Ardahan ve çevresinde ismi hafızalardan silinmeyecek olan Ali Rıza Arslan, ilk hizmetine Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde üstlendiği savcılık göreviyle başladı. Ardından Artvin’e bağlı Şavşat ve o zaman Kars sınırları içerisinde anılan Göle’de 3’er yıl boyunca hakimlik yapan Arslan, 22 sene süreyle hem hakim hem de ağır ceza reisi sıfatıyla da Kars merkezde bulundu.  Son olarak  yıllardır yaşamını sürdürdüğü İzmit’te 2. Ağır Ceza Reisi olarak çalışan Ali Rıza Arslan, yaşı dolduğu için kendi isteğiyle emekliliğe ayrıldı.

ETİKETLER : HAKİM ALİRIZA ARSLAN’IN EŞİ DE HAKKA YÜRÜDÜ..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Vefat-Taziye haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya