Dursun Akçam İstanbul’da Anıldı

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Kartal’da yapılan “Dursun Akçam’ı Anma” toplantısı coşkulu bir katılımla gerçekleşti.
Bu haber 2024-01-23 02:05:08 eklenmiş ve 78 kez görüntülenmiştir.

Dursun Akçam İstanbul’da Anıldı

 

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Kartal’da yapılan “Dursun Akçam’ı Anma” toplantısı coşkulu bir katılımla gerçekleşti.

 

Yakacık Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya çok sayıda Vakıf üyesi, Ardahan ve yöre dernekleri yöneticisi, dost ve gönüllü katıldı.

 

HABER FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

Köy Enstitülü öğretmen, Perihan ve Dursun Akçamların dönem arkadaşları Binali Boylu’nun torunu Çiler Boylu’nun sunucusu olduğu etkinliğe katılanlar arasında çınar öğretmen, uzun yıllar Ölçek ve Gölebert köylerinde de öğretmenlik yapmış, yaşı doksan beşe varmış İsmail Şahin öğretmen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı, Belediye Kültür işleri müdürü, Ankara ve İstanbul Ardahan İl Dernekleri yöneticileri de bulunuyordu.

 

Ankara’dan onca yolu gelerek toplantımıza katılan Ankara Ardahan İl Derneği Başkan Yardımcısı Suat Aktaş ve arkadaşlarına selam olsun.

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı olarak yaptığım açılış konuşmasında heyecanıma ve sesimin titremesine engel olamadığım anlar yaşadım. Bir yıl önceki toplantıdan düne kadar geçen zamanda yapılan çalışmalardan söz ederken Vakfımızın ülkemizde büyük bir yıkıma yol açmış 6 Şubat depremi sırasında depremin yerle bir ettiği Adıyaman’a gönderilen ve ODTÜ Mezunları Derneği’nin açtığı yerleşkede bire bir ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan bir kamyon dolusu yardım malzemesini anmamış olmayı unutmam bağışlanacak gibi değildi. Gerek o yardım kamyonunun ulaştırılmasında, gerekse bu yıl yapılan 21 Ocak Yakacık etkinliğinde kullanılan pankart ve tanıtım malzemelerinin hazırlanmasında büyük payı olan, adının anılmasını da istemeyen üyemiz Tuncay Şentürk’e özel olarak teşekkür etmeyi de görev bilmeliydim… Bu da olamadı.

Ölçek köyünün unutulmaz değeri, köyün emekçi sanatçılarından Taso Cemal’in oğlu Arslan Aktaş’ın kaval dinletisi salonda çok duygulu bir hava oluşturdu.

Etkinlik sırasında söz alan, Dursun Akçam ve vakfımızla ilgili önemli katkılarda bulunan tüm konuşmacılara, Ardahan Sanat Kooperatifi temsilcisi olarak katılan yazar dostlarımızı da bu yazıda anmalıyım.

Toplantı katılımcılarından 2024 Haziran ayı içinde, Ardahan’da okullar kapanmadan önce yapılmasını tasarladığımız (Ardahan’dan gelen öneridir) 19. Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri için dostlarımızdan tarih ve katılımcı konuşmacı konusunda düşüncelerini bildirmelerini de istedim. Yerel seçimlerden hemen sonra, Nisan ayı başlarında bu tarihi belirlememiz gerekiyor. Bu konudaki önerileri bekliyorum.

Turgay Demir’in, 2004 yılında yapılan Dursun Akçam Ormanı açılışına da katılarak bizleri onurlandırmış büyük sanatçı Ali Ekber Çiçek türkülerine ağırlık verdiği konseri salonda duygulu ve katılımcı bir atmosfer oluşturdu; kadim dostumuz, vakıf üyesi, sanatçı Turgay Demir alkış sağanağına tutuldu.

Etkinlik bitiminde Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı’na üyelik için birçok başvuru da oldu; Dursun Akçam ve Alper Akçam kitapları imzalandı, birlikte ânı ölümsüzleştirecek fotoğraflar çektirildi.

Katılanlara, katılamadığı halde gönlü orada olan, hayatta paradan, çıkardan, iktidardan çok daha önemli ve kalıcı değerlerinden de olduğunu varlıklarıyla, heyecanlarıyla, coşkularıyla bir kez daha kanıtlayan, insanlık, onur ve özgür gelecekler adına aşkı ve kavgayı yaşatan tüm dostlara gönül dolusu teşekkür olsun…

Gününüz de aydın olsun güzel insanlar…

 

22 Ocak 2024, Alper Akçam,

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

ETİKETLER : Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı tarafından İstanbul Kartal’da yapılan “Dursun Akçam’ı Anma” toplantısı coşkulu bir katılımla gerçekleşti.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya