TİKOŞLULAR HARİKA BİR GECEYE İMZA ATTİLAR

TİKOŞLULAR HARİKA BİR GECEYE İMZA ATTİLAR, STK ALANINDA FARKŞLARINI ORTAYA KOYDULAR..
Bu haber 2024-02-18 13:57:57 eklenmiş ve 313 kez görüntülenmiştir.

TİKOŞLULAR HARİKA BİR GECEYE İMZA ATTİLAR, STK ALANINDA FARKŞLARINI ORTAYA KOYDULAR..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi olan, 2015 Yılında kurulan kurulduğundan beri  kültür, sanat, spor  alanlarında birbirinden önemli başarılara ve etkinliliklere imza atan Tikoş (Dağcı Köyü) Derneği bu yıl yaptığı etkinlikte çıtayı daha da yukarılara taşıdı..

 

 

TİKOŞ HABER FOTO GALERİ,

 

KATILIMCILAR..

 

 

Önceki başkan Erol Yıldız’ında ağabeyleri olan Başkan Servet Yıldız ve yönetimi harika bir geceye imza atarlarken.. Köyün iş adamları, kanaat önderleri derneğe sahip çıkmak için adeta sıraya girdiler. Başkan ve yönetimi dahil derneğin gerçekleştireceği projelere azami düzeyde sahip çıkıldı..

 

Gecede derneğe köylerine katkı yapanlar  plaketlerle ödüllendirilirken.. Bünyesinde 100’den fazla derneğin yer aldığı Ardahan Dernekler Federasyonu Çekmeköy Bld. Bşk Adayı Orhan Çerkez başta olmak üzere derneğe katkı yapanlar hemşerilerimizde plaketle onurlandırıldılar.

 

Başkan Servet Yıldız, Orhan Çerkez gibi STK alanımızın, İstanbul geneli Serhat sivil toplumun desteklediği değerli bir hemşerimiz Orhan Çerkez. Hem İstanbul, hem de gecemize katılan STK alanının desteği kendisinedir. Derneğimize yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz dediler.

 

Yıldız, sivil toplum-derneklerle bağı olan koşan tüm hemşerilerimize de âmâsız destek sunmaktayız. Gecemize köylerine, maddi manevi her alanda desteklerini sunan Tikoş halkına üyelerimize, iş dünyamıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun dediler.. 

 

Gecede sunumu dernek yönetiminden Bayram Aktürk aynı zamanda derneğin hem YK üyesi, hem de Kültür sanat komisyonu başkanı olan aynı zamanda bir dönem ülkemizin en büyük kent konseyi olan Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu başkanlığını da yapan Serhat bölgesi bazından binleri birbiriyle buluşturan sanatçı Gülhan yıldız birlikte yaptılar.. Usta sunumlarıyla  takdir topladılar.

 

İçinde Ergin Morkoç, Gülhan Yıldız, Bayram Aktürk,

Tikoş Dernek yönetimi

Servet Yıldız başkan

Erseven Yıldız başkan yrd

Gülhan Yıldız genel sekreter

Ergin Morkoç  - sayman

Erdal Osmanoglu Yönetim Kurulu üyesi

Bayram Aktürk Yönetim Kurulu üyesi

 

Mecit Morkoç Yönetim Kurulu üyesi

Birbirinden değerli yöneticiler, yönetim kadrosunun yer aldığı Tikoş ekibi gece boyunca arı gibi çalıştılar.

 

Bir derneğin olmasa olmazı olan şeffaflık, hesap verilebilirlilik Tikoş gecesinde en mükemmel haliyle sunuldu. Yönetim nerdeyse bir bütün olarak derneklerine yardımda bulunan herkesin anında makbuzunu da keserek vererek bir STK’da şeffaflık, hesap verilebilirlilik olgusunun ne demek olduğunu da mükemmel bir şekilde ortaya koydular..

 

Bu gecede Köylerine içinde misafirhane, kütüphane, mutfak, mescit, taziye evinin de yapılacağı çok amaçlı kültür merkezi de inşa edeceklerinin kararını aldılar..

 

TİKOŞ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İŞ ADAMLARINA SAHİP BİR KÖY..

 

Köye Çok amaçlı Kültür Merkezi İnşaatını anahtar teslimi iş adamı Ahmet Morkoç Üstlendi.

 

Köyün önde gelen iş adamlarından Ahmet Morkoç, arsa tayininden, inşaatın temelden bitimine kültür evinin inşaatını anahtar teslimi üstlendiklerini belirtirken..

Tamamıyla ücretsiz olan gecede ise yemek ikramını, nefis döner ikramını da derneğin Bşk yrd. Erseven Yıldız yaptılar..

Köyün iş dünyası derneğe yrd olmak için deyim yerindeyse gecede seferber oldular..

 

Kurucu başkan Erol Yıldızın ardından başkanlık görevini yürüten Ergin Morkoç bir yöneticinin gerekirse bir üye, sıradan bir üye olarak STK alanında nasıl koşması gerektiğinin en önemli örneklerinden birini ortaya koymaktadır. Gerek koltuk olsun olmasın sürekli dernek ve STK alanında koşan Morkoç, kendi köylüleri ve diğer STK erbabı tarafından da takdirle anılan bir isim olarak öne çıkmaktadır.. İster yönetici olsun, ister olmasın Morkoç her zaman derneğin emrinde koşarken.. Aynı eforu Gülhan Yıldızında ortaya koyması çok önemli sivil toplum örnekleridir..

 

Tikoş’un yaptığı  dayanışma gecesine Çetin çelik gibi birçok muhtar adayı,  Kars-Ardahan-Iğdır STK alanı,  (Haciali dernek başkanı Ersin özer, önceki başkan  Yaşar Gökdemir, Bayramoğlu Derneğinden Bayram Arslan ve YK üyeleri..  Hoc-fed üyesi Hasköy gecesinden dolayı katılımları beklenmeyen Hoc-Fed bşk Ayhan Öztürk ve Yönetimi de geceye katıldılar.

Ulusal yerel basın temsilcileri, Sanacaktepe protokolü siyasi partilerden bld bşk adayları, meclis üyesi, muhtar adaylarından yoğun bir katılım olduğu gecede hicbir siyasi parti temsilcisine söz hakkı verilmedi.

 

Katılımcıları başkan ve yönetimi kendileri anons ettikleri gibi yukarıda Orhan Çerkez le ilgili yapılan destek açıklamalarında olduğu gibi hepsini en iyi şekilde onure ettiler. Derneğe katkıları olanları plaketlerle onure ettiler..

 

SİT GİBİ 100 VATANDAŞ ÇIKARSA ÜLKEMİZ SÜPER GÜÇ OLUR DİYE ESPRİ YAPTILAR..

 

2000’li yıllardan beri Serhat Sivil Toplum örgütlerinin lobileşme ve dernekleşme faaliyetlerinin baş aktörü olan Serhat STK lobi koordinatörü, Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Yasin Sit’e de teşekkür eden Tikoşlular, Doğu medya, hem de Doğu Medyanın devasa sosyal medya alanlarında kendilerini sürekli paylaşıp kamuoyuna taşıdıkları için Sit’e teşekkür ettiler, Sit gibi 100 vatandaş ülkemizde çıkarsa ülkemiz dünyanın süper gücü olur diye espri yaptılar..

 

Sosyal Medya ve Medyada yapılan yorumlarda da vurgulandığı gibi başkan Servet Yıldız ve yönetimi dernekçilik ve STK alanında farklarının ortaya konulduğu bir geceye şahit olduk.

 

Tikoş Dayanışma Gecesine geçmeden önce de Sancaktepe’de STK alanımızın genel durumu ile ilgili Sancaktepe Ardahan Dernek bşk yrd. Adem özer, Pangis dernek başkanı Soner Avşar, YK’dan Yavuz Özer mini bir toplantı yaptık.  Kars dernek başkanımız Casim Yıldırımla görüşme yaptık.

İzlenimiler çok güzel Sancaktepe’de Orhan Özyakışırın başında olduğu Digor Platformundan Kars il derneğinden Ardahan İl derneğine Sancaktepe’de Serhat STK lobi alanının ilçenin en önemli lobi gücü olduğunu arkadaşlarımız belirttiler..

 

STK alanında ortaya koyduğumuz efor ve çabadan dolayı bizleri de tebrik ettiler..

ETİKETLER : TİKOŞLULAR HARİKA BİR GECEYE İMZA ATTİLAR STK ALANINDA FARKŞLARINI ORTAYA KOYDULAR..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya