H.HASKÖY GECESİ İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

HOCVAN HASKÖY GECESİ İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..
Bu haber 2024-02-19 16:28:24 eklenmiş ve 376 kez görüntülenmiştir.

HOCVAN HASKÖY GECESİ İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

 

Göksal Yılmaz’ın başında bulunduğu Hocvan Hasköy Derneği 22.sini yaptığı dayanışma gecesinde izdihama varan bir katılımla gerçekleşti..

 

2023 yılı Mayıs Ayında genel kurlarını yapıp Göksal Yılmaz ve yönetimini seçen Hocvan Hasköy Derneği geleneksel hale getirdikleri 22. Dayanışma gecelerini Esenyurtta yaptılar.

 

Geceye Esenyurt İş-STK-Siyaset dünyası aktı. Geceye izdihama varan bir katılım oldu. Esenyurt İş-STK-Siyaset –Sanat dünyası geceye aktı. Dayanışma gecesi Başkan Göksal Yılmaz ve yönetiminin çıtayı daha da yukarılara çektiğini ortaya koydu.

 

Gecede sunumu başkanın kendisi yaparken, Kısmet Yıldız, Mehmet Yılmaz, Naim Çelik gibi bölgemizin hit sanatçıları sahne aldılar.

 

Gecede derneğe katkısı olan, dernek üyelerinden kanaat önderlerine,  iş dünyası, STK temsilcileri plaketlerle ödüllendirildiler.

 

Birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı gecede 7’den 70’şe herkes halaya durdu.  Hocvan Hasköylüler gönüllerince eğlendiler..

Hocvan Dernekleri içinde bu yıl binleri birbiriyle buluşturan derneklerimiz Xeskar, Panig ve H. Hasköy, Çalabaş Dernekleri olurken bu dernekleri Qımıli ve Tikoş dernekleri takip ettiler.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

 

HABER  FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

HOCVAN HASKÖY DERNEĞİ TARİHCE..

 

Merkezi Esenyurtta bulunan, 5-7 katlı plazası ile bölgemizin en önemli derneklerinden biri olan, Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) kurucu derneklerinden, kurucu üyesi Hoçvan Hasköy Derneği 2002 yılında Coşkun Yılmaz başkanlığında kuruldu.

 

Derneğin Kurucuları Coşkun Yılmaz, Güven Avşar (Ardahan Kültür Evi Müdürü), Resul Sönmez, Nurettin Avşar, Ünal Yılmaz, Hamza Avşar,  Taner Avşar.

 

Kurucu başkan Coşkun Yılmaz’ın ardından 4 dönem boyunca derneğin başkanlığını Osman Avşar yaptı..

 

Avşar döneminde Hoc-Fed kurulana kadar Hocvanlıları İstanbul ve bölge genelinde en iyi temsil eden derneklerden biri oldu.

 

Federasyon kurulduğunda da H.Hasköy Başkanı Osman Avşar hem kurucu başkanlık, hem de federasyonun iki dönem başkanlığını yaprak, Hocvanlıların dernekleşmelerinde federasyona kavuşmalarında hayati bir rol oynadılar..

 

Osman Avşar’ın ardından sırasıyla Halit Avşar, Âdem Yılmaz, İlkin Yılmaz başkanlık yaptılar. Derneğin şu andaki başkanı ise Göksal Yılmaz..

 

 

Esenyurt  Köy içinde Merkezi bulunan Dernek Hoçvan-Ardahan-Kars, Serhat bölgesi baz alındığında 6-7 katlı ilk plazayı diken dernek bir dernek olarak öne çıktığı gibi sonradan kurulan birçok derneğe de örnek oldu, STK alanında rol model oldu..

 

Girişte Cafesi ile, üst katlarda konferans salonu, eğitim katları, mutfağı, mescidi, etkinlik alanlarıyla, misafirhanesi ile kültür –sanat, folklor, müzik, öğrencilere Kürt dili ve edebiyatı başta olmak üzere anadilde eğitim gibi birbirinden güzel etkinliklere imza atan bir dernek Hoçvan Hasköy Derneği..

 

Dernekte neredeyse haftanın her günü etkinlik var. Kültür-sanat, eğitim etkinliklerinin yanı sıra Düğün, nişan, sünnet, taziyeler dernekte yapılmaktadır.

 

GÖKSAL YILMAZ BAŞKANLIĞINDAKİ HOCVAN XASKOY YÖNETİMİ 7 MAYISTA YAPILAN KONGREDE YÖNETİME GEÇTİLER..

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed)nun kurucu derneklerinden olan, 7 Mayıs 2023 Tarihinde Pazar günü kongresini yaptı.. Yapılan genel kurulda Göksal Yılmaz ve yönetimi seçilmişti.

 

Göksal Yılmaz ve yönetimi devr aldıkları bayrağı daha da yukarılara taşıdılar..

ETİKETLER : HOCVAN HASKÖY GECESİ İZDİHAMA VARAN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya