AŞKIN ŞİT, KARDER BAŞKANLIĞNA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI..

AŞKIN ŞİT, KARDER BAŞKANLIĞNA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI..
Bu haber 2024-02-20 20:10:40 eklenmiş ve 187 kez görüntülenmiştir.

AŞKIN ŞİT,  KARDER BAŞKANLIĞNA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI..

 

Bölge dernekçiliğimizin en önemli aktörlerinden biri olan Aşkın Şit Kar-Der başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

2000’li yıllardan beri İş-STK-Siyaset dünyamızın önde gelen Aktörlerinden Aşkın Şit KARDER (İstanbul Anadolu Yakası Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Dayanışma Merkezi) Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

 

Aşkın Şit Ataşehir ilçe olduğu 2009 yılından itibaren Ataşehir için koşan simge isimlerden biri. Ataşehiri bir mega kente dönüştüren Battal İlgezdi gibi insanların yol arkadaşı.

 

Bugün Ataşehir dendiğinde Battal İlgezdi, Orhan Çerkez, Aşkın Şit gibi hemşerilerimizin isimleri beyinlerde şimşek gibi çakar.

 

2000’li yıllardan beri  sivil toplum örgütleri içerisinde önemli bir aktör olan Sit,  KARDER kurulduğundan beri bu STK’da üye, yk üyesi, başkan yardımcılıkları gibi kademlerde yer alarak KARDER’in marka bir STK’ya dönüşmesinin önemli aktörlerinden biri olmuştur.

 

 2014 yılından 2024 yılına kadar Hoc-Fed üyesi Ardahan Qımıli derneğinde 3 dönem üst üste başarılı bir başkanlık yapan, bölge STK yapılanmamızda en önemli boşlukları dolduran, Ardahan-Hocvan Federasyonları YK’larında yer alan, İstanbul’da bölgemizi ilgilendiren STK etkinliklerinin ekseriyasına katılan, eğitime yardımda, derneklere hizmette bir ayağı İstanbul’da bir ayağı bölgede olan bir aktör.

 

Bu hafta sonu yapılan Qımıli gecesinde derneğin yönetimi yıllarca derneğin başkanlığını yapan Aşkın Şit’i  dernekçiliğe katkılarından dolayı plaketle onure edildiler. Şit’in plaketini yönetim hep birlikte takdim etdi. STK alanında birçok STK nın takdirini alan bir isim.

 

Şit, önümüzdeki zaman diliminde İstanbul Anadolu Yakasının en önemli STK’larından biri olan, Serhaddın önemli bir lobi gücü olan, merkezi Ataşehir de bulunan KARDER (Kars, Ardahan, Iğdır Derneklerinin Çatı Örgütü ve Dayanışma Merkezi) başkanlığına aday olduklarını da belirttiler. Geceye katılan tüm STK’lar ayrımsız desteğimiz sanadır başkan diyerek alkışladılar..

 

Merkezi İstanbul Ataşehir’de bulunan ve Başkanlığını Orhan Çerkez’in yaptığı Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği (KAR-DER) yaz aylarında yapacağı kongre öncesi Aşkın Şit adaylığını açıkladı.

 

Orhan Çerkez’in CHP’den Çekmeköy Belediye Başkan adayı olması üzerine hareketlen Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği (KAR-DER) başkanlığı için adaylık duyurusu yapan Aşkın Şit, aynı zamanda Qımıli dernek başkanı olan ve KAR-DER kurulduğundan beri de içinde bir aktör  olarak öne çıkmaktadır.

 

Aşkın Şit Başkan Adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada:

 

“Doğu Anadolu bölgemizde yer alan T.C topraklarımızın sınır şehirleri olan Kars Ardahan Iğdır illerimizin toplumumuzda yer alan temsil noktalarında eşit temsilinin yok sayıldığı demokratik hakların ihlal edildiği görülmektedir. Bu süreçte İstanbul Anadolu yakasında hemşerilerimizin yoğun bulunduğu Ataşehir ilçemizde mevcut olan Kars Ardahan Iğdır kısa adı KAR-DER olan derneğimizin önümüzdeki günlerde yapılacak olan genel kongresi için yenilik adı altında başkan adayı olmaya talibim. Adaylık sürecinin tüm hemşerilerimizin desteğini bekliyorum.”

 

ŞİT, BEN YOK BİZ OLGUSUNU HAYTA GEÇİRECEĞİZ.

 

Şit’in başkanlık yarışında en önemli hedefi STK ruhuna uygun ben değil biz olgusunu hayta geçirmek. Bu anlamda Kar-Der’i her alanda temsil eden güçlü bir yönetim, KAR-DER’i yeniden Alaşehir’de bir numaraya taşımak, bir derneğin olmasa olmazı olan yönetim-denetim-katılım ayaklrını sağlam bir şekilde rayına oturtmak, serhat bölge lobiciliğini hem İstanbul Anadolu yakasında hem de Ataşehirde sağlam bir şekilde hayta geçirmek.

 

Kar-Der’i  daha aktif hale getirmek, Kars Ardahan ve Iğdır illerinden gelen hemşerilere daha iyi hizmet sunmak ve eşit temsili sağlamak yer alıyor.

 

Deneyimli Bir Aday:

 

Aşkın Şit, yukarda da vurguladığımız gibi 2009 yılından beri KAR-DER üyesi ve aynı zamanda bölge derneklerimizin ekseriyasın da koşmaktadır. STK alanına maksimum katılım katkı sağlamaktadır.  Şit’in dernekçilik ve yönetim tecrübesi, seçim yarışında onu öne çıkarıyor.

 

ŞİT SEÇİMDEN ÖNCE KAHVALTILI BİR PROGRAMLA KARDER ÜYESİ DERNEKLERLE BİR ARAYA GELCEK..

 

Aşkın Şit’in adaylığını açıklamasıyla birlikte KAR-DER başkanlığı seçimleri daha da hareketlenirken, edindiğimiz izlenim diğer STK ve derneklerin Şit’i gönül rahatlığıyla destekleyecekleri yönünde.

Şit, Yerel yönetim seçim sürecinin ardından kahvaltılı bir programla Karder üyesi derneklerle bir araya gelecek.

STK temsilcileri, Şit gibi değerli bir STK aktörüne çıktığı başkanlık yolunda başarılar diliyoruz. Desteğimiz kendisinedir.

 

AŞKIN ŞİT KİMDİR...

 

1979 Ardahan doğumlu olan Aşkın Şit, 1989 yılında İstanbul’a geldi.  ilk-Orta Öğrenimini Ardahan’da, Liseyi ise İstanbul’da bitirdi.  90’larda Ataşehire yerleşen Şit, 1995’ten 2002-03 yıllarına kadar da kesintisiz bir şekilde 10 yıla yakın CHP Kadıköy gençlik kollarında çalıştı.

 

2009 yılından günümüze Ataşehir belediyesinde çeşitli kademelerde görev aldı. CHP ile, Ataşehir Belediyesi ile hemşeri camiamız arasında bir elçi bir köprü görevi gördü. Dernekçilik alanına yaptığı katkılarıyla bölgemizin en iyi dernek başkanlarından biri oldu.

Karder kurulduğundan beri üye, YK  üyesi, bşk yrd.  olarak görev yaptı.  Şit, 2014 yılından 2024 yılına kadar Qımıli dernek başkanlığını yaptı.

 

Ataşehirin mega bir ticaret, sanat, siyaset,  bilim-kültür kenti olmasında Ataşehiri Ataşehir yapan Battal İlgezdi, Orhan Çerkez..  gibi aktörlerle günümüze kadar birebir çalıştı.

 

STK alanında koşarken hiçbir zaman siyasi kimliğini derneklerde asla öne çıkarmadı. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören hemşeri camiamız içinde örnek bir başkan.

 

 

 

ETİKETLER : AŞKIN ŞİT KARDER BAŞKANLIĞNA ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İs-HBR haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya