ARDAHANLILARIN DEMİR LEYDİSİ MECLİS ÜYESİ..

Bölge STK'larımızın öndegelen aktörlerinden, uzun yıllardır CHP'de siyaset yapan Esengül Yılmaz Gül Meclis üyesi seçildi..
Bu haber 2024-04-03 12:38:11 eklenmiş ve 399 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILARIN DEMİR LEYDİSİ MECLİS ÜYESİ..

 

Bölge STK'larımızın öndegelen aktörlerinden, uzun yıllardır CHP'de siyaset yapan Esengül Yılmaz Gül Meclis üyesi seçildi..

 

Beykoz İlçe Teşkilatı Meclis Üyeleri Listesini oluştururken hemşeri camiamızı, STK alanlarımızı sevindiren en önemli hamlesi 22 yıldan fazladır CHP’de olağanüstü bir çalışma ve hizmet ortaya koyan Ardahanlı hemşerimiz Esengül Yılmaz Gül’ü ilk 10’da göstermesiydi.

 

Bu gelişme bir taraftan emeğe saygının göstergesi olurken, diğer yandan hemşeri camiamız ve Ardahanlılar Derneği olarak bizleri ziyadesiyle sevindiren bir durum oldu.

 

Esengül Yılmaz Gül Kimdir, hep birlikte tanıyalım..

 

Çocukluğu, gençliğinden beri aktif siyasetin, aktif mücadelenin içinde içerisinde geçen Esengül Yılmaz Gül, aynı zamanda Serhat Sivil Toplum Örgütleri içerisinde de önemli bir aktör.

 

O devrimci-solcu bir babanın SODEP’in kurucularından Ardahanlı hemşerimiz Nusret Yılmaz’ın solcu ve devrimci kızı.

 

CHP içinde aktif siyaset yaparken.. Aynı şekilde sivil toplum örgütleri içinde koşan en aktif hemşerilerimizden biri.

Başarılı bir siyasetçi olmasının yanı sıra, çok başarılı bir STK yöneticisi.

 

 1999’da CHP’de siyasete adım atan Yılmaz, aynı yıllarda CHP Gençlik kolları yönetiminde görev alarak günümüze kadar başarılı bir şekilde siyasi hayatına devam Eden bir aktör. 99 larda CHP gençlik kollarında yer aldı.  Yıllarca Beykoz CHP gençlik kolları başkanlığını başarılı bir şekilde yaptı.  

 

Gençlik kolları başkanlığının ardından 3 dönem Beykoz CHP ilçe başkan yardımcılığını yaptı.

 

İlçe başkan yardımcılıkları görevlerinin ardından siyasi hayatına hem Beykoz ilçesi, hemde İstanbul il kadın kollarında sürdürdü. Beykoz’da 4 yıl boyunca kadın kolları başkanlığının ardından; İstanbul il teşkilatına geçen yılmaz, 4 yıl boyunca iki dönem CHP İl Kadın Kolları yönetiminde yer alarak siyasi anlamda inanılmaz olağanüstü bir efor, olağanüstü bir başarı ortaya koydu.

 

YILMAZ, SERHAT SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İÇİNDE DE ÖNEMLİ BİR AKTÖR..

 

Siyasi anlamda önemli bir aktör olan Esengül Yılmaz, sivil toplum örgütleri içinde de,  STK alanında da önemli bir aktör önemli bir hemşerimiz olarak öne çıkmaktadır.

 

Serhat bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır la ilgili bir etkinlik, çalışma olduğunda orada bitiveren katılım ve katkı sunan önemli bir STK aktörü. Neredeyse ailevi hayatını, özel hayatını toplum için-toplumsal alan için bir kenara iten toplumsal alan dendiğinde olağanüstü bir efor harcayarak toplum için koşan bir aktör.

 

Çekmeköy Bld. Başkanı seçilen Orhan Çerkez’in başkanı olduğu Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) YK üyesi ve başkan yardımcısı olan Yılmaz, aynı zamanda Beykoz KAİ Başkanı, Beykoz İl Dernekler Birliği Bşk Yardımcılıkları görevinin yanı sıra Ardahan Merkez Küçük Sütlüce Köyü Derneğinin de Bşk Yrd. Olarak görev yapmaktadır. Ardahan başta olmak üzere birçok derneğimizde üyedir.

 

1999’dan beri aktif siyasetin içinde olan, 31 Mart 2024 yerel yönetim seçimlerinde Beykoz CHP’den meclis üyesi seçilen Esengül Yılmaz, Sodep’in Kurucularından Ardahanlı Hemşerimiz Nusret Yılmazın kızı.

 

 Meslek olarak öğretmen olan Esengül Yılmaz Gül, evli ve bir çocuk annesi..

 

Sivil toplum ve siyasal alanda ortaya koyduğu olağanüstü efor bakımından Ardahanlıların da demir leydisi Esengül Yılmaz Gül. Kendisini ve birer Ardahanlı olarak CHP’den meclis üyesi seçilen Mevlüt Yıldız ve Burak Korkmaz hemşerilerimiz de kutluyor,  Ardahanlılar Kültür ve dayanışma derneği adına kendilerini tebrik ediyoruz..

 

Biyografi haberi yayına hazırlayan..

Doğu Medya- Yusuf Yasin Sit

Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit.

ETİKETLER : Bölge STK'larımızın öndegelen aktörlerinden uzun yıllardır CHP'de siyaset yapan Esengül Yılmaz Gül Meclis üyesi seçildi..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Belediyeler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya